Különbségek

A kiválasztott változat és az aktuális verzió közötti különbséget mutatjuk.

Összehasonlító nézet linkje

uezenetek_es_mappak [2006/07/04 11:58] (aktuális)
sorszám 1: sorszám 1:
 +[[Levélírás Thunderbirdben]] << [[Tartalomjegyzék]] >> [[A levelezőprogram beállítása]]
 +----
 +===Üzenetek és mappák===
  
 +**Mappák kezelése Outlook Expressben**
 +Említettük már, hogy leveleink a levelezőprogram különböző mappáiba kerülnek. Meg kell tanulnunk a navigációt a mappák között és üzeneteink csoportosítását saját mappákba. Csak így fogunk tudni hosszú távon is eligazodni az egyre növekvő számú levél között.
 +Ahogy a levélírás kapcsán is tettük, elsőként Outlook Expressben mutatjuk be a mappák használatát.
 +
 +{{:ol12.jpg|:ol12.jpg}}
 +
 +**Mi is az egyes mappák tartalma?**
 +
 +  * //Beérkezett üzenetek// - Alapállapotban ide kerülnek a felhasználónak beérkezett levelek
 +  * //Postázandó üzenetek// - Leveleink elküldése előtt ez a mappa gyűjti azokat.
 +  * //Elküldött elemek// - Elküldés után az Outlook itt tárolja a levelek másolatát. Később itt visszakereshetjük tehát, kinek mit írtunk.
 +  * //Törölt elemek// - Ha egy beérkezett vagy elküldött levelet kitörlünk, először nem törlődik véglegesen, hanem ide kerül. Ezek után innét is üríthetjük. Például az egér jobb gombjával kattintva kapott gyorsmenün választhatjuk ki a mappa tartalmának kiürítését. Az ürítést még meg kell erősítenünk.
 +  * //Piszkozatok// - A még nem kész üzenet kerül ide, ha a levélírást abbahagyjuk, de később folytatni akarjuk.
 +
 +A bejövő és kimenő levelek egy idő után feltorlódnak. Túl sok üzenet kerül a Beérkezett üzenetek mappába, és egyre szaporodik az Elküldött elemek tartalma is. Sokat nem volna jó törölni közülük, hiszen sokszor esetleg elő kell vennünk. Ezért célszerű a beérkezett leveleket is különböző mappákba rendezni, és esetleg a megtartott kimenő leveleket szintén. Így sokkal könnyebb egy-egy levelet később is megtalálni. 
 +
 +Hogyan hozzunk létre új mappát? Kattintsunk valamelyik mappán az egér jobb gombjával. Megjelenik a gyorsmenü, válasszuk az Új mappa menüt. A kapott űrlapon adhatjuk meg az új mappa nevét és kiválaszthatjuk a helyét is.
 +
 +Hogyan helyezzünk át egy üzenetet valamelyik mappánkba? Erre a Win-dowsban gyakran használt „fogd és vidd” módszer szolgál. Válasszuk ki az üzenetet. Kattintsunk rá az egér bal gombjával, tartsuk lenyomva a gombot és induljunk el az egérrel a kívánt mappa felé. Amikor odaértünk, eresszük el az egér lenyomva tartott gombját, s hipp-hopp, az üzenet át is helyeződött. 
 +
 +Ha nem áthelyezni szeretnénk, hanem másolatot készíteni, akkor az egész folyamat közben tartsuk lenyomva a Ctrl billentyűt.
 +
 +Munkamódszerként ajánljuk a következőt:
 +  * Amint egy témában összegyűlt néhány üzenetünk, készítsünk számukra egy külön mappát a fentiek alapján,
 +  * Az elkészített mappába helyezzük át a témához tartozó üzeneteket. 
 +  * Rendszeresen rendezzük üzeneteinket. Amint elolvastunk (és esetleg meg is válaszoltunk) egy levelet, rögtön helyezzük át a témájának megfelel?, korábban létrehozott mappába, így elkerülhet? a „torlódás”.
 +
 +//Feladat: navigálás Outlookban. Válasszuk ki baloldalt sorban a mappákat úgy, hogy egerünkkel a mappa nevére kattintunk! Jobboldalt megjelenik a mappa tartalma, az üzenetek listája. Válasszuk ki sorban az üzeneteket az egérrel rákattintva, s alul megjelenik az üzenet tartalma. Ezután hozzunk létre néhány mappát, és helyezzünk át üzeneteket!//
 +
 +----
 +**Mappák kezelése a Thunderbirdben.**
 +
 +{{:tb7.jpg|:tb7.jpg}}
 +
 +A képen látható módon tudunk hozzáadni új mappákat a meglévőkhöz.
 +
 +Az alapértelmezett mappák a következők:
 +
 +**Beérkezett üzenetek** - itt a beérkezett üzeneteket tárolja a program. A képernyő jobb oldalán vastagbetűssel jelöli a még nem olvasott üzeneteket.
 +
 +**Postázandó üzenetek** - Azon üzenetek, melyet a levelező a következő csatlakozáskor elküld.
 +
 +**Piszkozatok** - Félkész üzenetek. Alapértelmezés szerint a nem azonnal küldendő üzenetek kerülnek ide.
 +
 +**Elküldött elemek** - A már postázott üzeneteket lelhetjük itt meg.
 +
 +**Törölt elemek** - Bármelyik mappából is törlünk, az ide fog kerülni. Innen is törölni kell, ha véglegesen törölni akarjuk az üzenetünket.
 +
 +----
 +[[Levélírás Thunderbirdben]] << [[Tartalomjegyzék]] >> [[A levelezőprogram beállítása]]
uezenetek_es_mappak.txt · Utolsó módosítás: 2006/07/04 11:58 (külső szerkesztés)
 
Hacsak máshol nincs egyéb rendelkezés, ezen wiki tartalma a következő licenc alatt érhető el: CC Attribution-Noncommercial-Share Alike 3.0 Unported
Recent changes RSS feed Donate Powered by PHP Valid XHTML 1.0 Valid CSS Driven by DokuWiki