Különbségek

A kiválasztott változat és az aktuális verzió közötti különbséget mutatjuk.

Összehasonlító nézet linkje

teendok_koezzetetel_elott [2006/07/04 12:10] (aktuális)
sorszám 1: sorszám 1:
 +[[Képek beillesztése]] << [[Tartalomjegyzék]] >> [[Tárhely - Hova tegyük a honlapot?]]
 +----
 +====A kész honlap publikálása és frissítése====
  
 +===Teendők közzététel előtt===
 +
 +Mindeddig csak „helyben”, saját gépünkön végeztük munkánkat, s lassan itt az ideje, hogy közzétegyük az Interneten. Tudnunk kell azonban, hogy a Világhálón levő honlap-kiszolgáló számítógépek (webszerverek) néhány tulajdonsága különbözik az általunk használt Windows jellemzőitől, ezért ellenőrizzük le a következő pontokat:
 +  * Ne használjunk ékezetes betűket a HTML állományok és képek elnevezésében! Ezeket bizonyos számítógépek egyáltalán nem tudják kezelni.
 +  * Az Internetes kiszolgálógép általában megkülönbözteti a kis és nagybetűket az állományok (fájlok) elnevezésében, míg a Windows nem. Célszerű csupa kisbetűs állományneveket használni és közzététel előtt ellenőrizni csatolóink és képeink hivatkozásait, hogy valóban csupa kisbetűvel vannak-e megadva?
 +  * Ellenőrizzük le a Composer által készített relatív hivatkozások útvonalmegadásait. 
 +
 +Pl. a kep.htm csatoló megadása után a Composer mentéskor így alakította át a hivatkozást:
 +
 +{{:hivatkozas.jpg|:hivatkozas.jpg}}
 +
 +Ezután a csatolóink rögtön nem működnének az Interneten. Szerencsére abban az esetben, ha kijavítjuk és újra elmentjük, már nem módosít a hivatkozáson.
 +
 +  * Elmentett honlapunkat nézzük meg több különböző böngésző-programmal. Legalább a két közismert programmal, a Mozilla (Firefox) és az Internet Explorerrel ellenőrizzük le, ugyanúgy néznek-e ki. Könyvünk [[CD melléklet]]én még további közismert, ingyenes böngészőprogram található, az Opera – ezekkel is ajánlott ellenőrizni, helyesen működik-e a honlap és ugyanúgy néz-e ki.
 +  * Készítsünk másolatot munkánk eredményéről, nehogy elvesszen. Érdemes időközönként a frissített anyagot is elmenteni lemezre vagy CD-re, nehogy kellemetlen meglepetés érjen.
 +
 +----
 +[[Képek beillesztése]] << [[Tartalomjegyzék]] >> [[Tárhely - Hova tegyük a honlapot?]]
teendok_koezzetetel_elott.txt · Utolsó módosítás: 2006/07/04 12:10 (külső szerkesztés)
 
Hacsak máshol nincs egyéb rendelkezés, ezen wiki tartalma a következő licenc alatt érhető el: CC Attribution-Noncommercial-Share Alike 3.0 Unported
Recent changes RSS feed Donate Powered by PHP Valid XHTML 1.0 Valid CSS Driven by DokuWiki