Különbségek

A kiválasztott változat és az aktuális verzió közötti különbséget mutatjuk.

Összehasonlító nézet linkje

szinek_es_kepek [2006/07/04 12:09] (aktuális)
sorszám 1: sorszám 1:
 +[[Milyen csatolókat tegyünk oldalainkra?]] << [[Tartalomjegyzék]] >> [[Színek beállítása]]
 +----
 +====Színek és képek====
  
 +Honlapunk kinézetét csak kisebb mértékben határozza meg a szöveg, melynek elkészítésével és beállításával eddig foglalkoztunk. Sokkal inkább nyomot hagy az oldalakon az alkalmazott színvilág és a képi anyag. Vegyük sorra, milyen eszközök állnak rendelkezésünkre a megjelenés kialakítására:
 +
 +  * Mint már szó volt róla, megadhatjuk a szöveg színét: akár minden betű is más színű lehet, de egyes sorokat is kiemelhetünk színekkel.
 +  * A szöveg színét meghatározhatjuk általánosan is: az egész oldalra egységesen beállíthatjuk a szövegszínt. Hasonlóan módunk van megadni a csatolók szövegszínét általában, illetve az aktív csatoló és a már bejárt csatolók színét.
 +  * Meghatározhatjuk az oldal háttérszínét is. Vagypedig a háttérben elhelyezhetünk egy képet. Ha a kép kicsi, többször fog megjelenni egymás mellett és alatt, hogy kitöltse a képernyőt. A háttérszín, illetve háttérkép az oldal alapvető meghatározója, ezért úgy válasszuk meg, hogy a honlap többi grafikai jellemzőjével (szöveg színe, képek) harmonizáljon.
 +  * Beilleszthetünk képeket illusztrációként. Megadhatjuk, hova kerüljenek, mekkorák legyenek a képek és a szöveg hol helyezkedjen el hozzájuk képest.
 +
 +----
 +[[Milyen csatolókat tegyünk oldalainkra?]] << [[Tartalomjegyzék]] >> [[Színek beállítása]]
szinek_es_kepek.txt · Utolsó módosítás: 2006/07/04 12:09 (külső szerkesztés)
 
Hacsak máshol nincs egyéb rendelkezés, ezen wiki tartalma a következő licenc alatt érhető el: CC Attribution-Noncommercial-Share Alike 3.0 Unported
Recent changes RSS feed Donate Powered by PHP Valid XHTML 1.0 Valid CSS Driven by DokuWiki