Milyen csatolókat tegyünk oldalainkra « Tartalomjegyzék » Színek beállítása


Színek és képek

Honlapunk kinézetét csak kisebb mértékben határozza meg a szöveg, melynek elkészítésével és beállításával eddig foglalkoztunk. Sokkal inkább nyomot hagy az oldalakon az alkalmazott színvilág és a képi anyag. Vegyük sorra, milyen eszközök állnak rendelkezésünkre a megjelenés kialakítására:

  • Mint már szó volt róla, megadhatjuk a szöveg színét: akár minden betű is más színű lehet, de egyes sorokat is kiemelhetünk színekkel.
  • A szöveg színét meghatározhatjuk általánosan is: az egész oldalra egységesen beállíthatjuk a szövegszínt. Hasonlóan módunk van megadni a csatolók szövegszínét általában, illetve az aktív csatoló és a már bejárt csatolók színét.
  • Meghatározhatjuk az oldal háttérszínét is. Vagypedig a háttérben elhelyezhetünk egy képet. Ha a kép kicsi, többször fog megjelenni egymás mellett és alatt, hogy kitöltse a képernyőt. A háttérszín, illetve háttérkép az oldal alapvető meghatározója, ezért úgy válasszuk meg, hogy a honlap többi grafikai jellemzőjével (szöveg színe, képek) harmonizáljon.
  • Beilleszthetünk képeket illusztrációként. Megadhatjuk, hova kerüljenek, mekkorák legyenek a képek és a szöveg hol helyezkedjen el hozzájuk képest.

Milyen csatolókat tegyünk oldalainkra « Tartalomjegyzék » Színek beállítása

szinek_es_kepek.txt · Utolsó módosítás: 2006/07/04 12:09 (külső szerkesztés)
 
Hacsak máshol nincs egyéb rendelkezés, ezen wiki tartalma a következő licenc alatt érhető el: CC Attribution-Noncommercial-Share Alike 3.0 Unported
Recent changes RSS feed Donate Powered by PHP Valid XHTML 1.0 Valid CSS Driven by DokuWiki