Különbségek

A kiválasztott változat és az aktuális verzió közötti különbséget mutatjuk.

Összehasonlító nézet linkje

szamitogepes_virusok [2006/07/04 11:52] (aktuális)
sorszám 1: sorszám 1:
 +[[Hálózati betörések]] << [[Tartalomjegyzék]] >> [[Magánszféránk fenyegetettsége]]
 +----
 +===Számítógépes vírusok===
  
 +Manapság számítógépünk számára az egyik legnagyobb veszélyforrás az Internet: könnyen előfordulhat, hogy vírust tartalmazó küldeményt kapunk drótpostán, illetve egy honlapról letöltött szoftver is lehet fertőzött. Sokféle vírus létezik, nehéz általánosítani a viselkedésüket. Vannak köztük ártalmatlanok, és vannak különösen kártékonyak, melyek a számítógépünk összes adatát letörlik, ha nem vigyázunk. A hétköznapi vírusokhoz hasonlóan szaporodnak és terjednek, természetesen a legkorszerűbb technikát felhasználva. Az utóbbi években a legveszélyesebb vírusok az e-mailben tovaterjedő wormok, melyek egy-egy gépet megfertőzve a felhasználó elektronikus címlistájának összes tagjára továbbküldik magukat. Létezik olyan vírus is, amelyik – kihasználva az internetes levelezőszabvány fent említett egyszerűségét – más feladó nevében küldi tovább magát, ezzel még jobban megtévesztve a címzetteket.
 +
 +A vírusok ellen elsősorban korszerű vírusvédő szoftverek használatával és gyakori frissítésével tudunk védekezni. Sokat segít a megfelelő levelezőprogram használata és egy bizonyos fokú elővigyázatosság. Részletesen a Drótposta a parókián és otthon című tanfolyami fejezetünkben foglalkozunk a vírusok elleni védekezéssel. Ugyanitt ejtünk szót a szintén káros lánclevelekről (hoaxokról), melyek hiszékenységünkre alapozva az elektronikus levelezőforgalom indokolatlan növekedését érik el.
 +
 +----
 +[[Hálózati betörések]] << [[Tartalomjegyzék]] >> [[Magánszféránk fenyegetettsége]]
szamitogepes_virusok.txt · Utolsó módosítás: 2006/07/04 11:52 (külső szerkesztés)
 
Hacsak máshol nincs egyéb rendelkezés, ezen wiki tartalma a következő licenc alatt érhető el: CC Attribution-Noncommercial-Share Alike 3.0 Unported
Recent changes RSS feed Donate Powered by PHP Valid XHTML 1.0 Valid CSS Driven by DokuWiki