Tanfolyamok « Tartalomjegyzék » Milyen számítógépre van szükség


Mit kell tudni ahhoz, hogy belekezdhessünk?

Először is a legfontosabb, hogy ne féljünk! Ne tartson vissza, hogy ritkán (vagy sohasem) ültünk a számítógép képernyője elé és csak messziről csodáltuk, milyen ügyesen kezelik mások, fiatalabbak a masinákat.

Tudnunk kell, hogy a számítógépek a fejlesztések során egyre könnyebben kezelhetővé válnak. A fejlesztők arra törekednek, hogy nagyon kevés ismerettel, alapok nélkül is bárki tudja kezelni a gépeket. Ennek megfelelően alakítják ki az új programok megjelenését, ezért használunk grafikus kezelőrendszereket, ahol kis képecskék (ikonok) igazítanak útba, és emiatt dolgozunk egérrel, hiszen így nem kell a billentyűzettel bíbelődni.

A tanfolyamok elvégzéséhez alapvető felhasználói ismeretekre van szükség. Tudni kell kezelni a számítógépet, elindítani egy-egy programot. Valójában csak a honlapkészítés igényel picit több előismeretet, de aki használ szövegszerkesztőt, annak nem lesz gondja. Aki nem dolgozott még szövegszerkesztő programmal, az se ijedjen meg, nincs szó semmiféle ördöngősségről.


Tanfolyamok « Tartalomjegyzék » Milyen számítógépre van szükség

mit_kell_tudni_ahhoz_hogy_belekezdhessuenk.txt · Utolsó módosítás: 2006/07/04 11:54 (külső szerkesztés)
 
Hacsak máshol nincs egyéb rendelkezés, ezen wiki tartalma a következő licenc alatt érhető el: CC Attribution-Noncommercial-Share Alike 3.0 Unported
Recent changes RSS feed Donate Powered by PHP Valid XHTML 1.0 Valid CSS Driven by DokuWiki