Különbségek

A kiválasztott változat és az aktuális verzió közötti különbséget mutatjuk.

Összehasonlító nézet linkje

milyen_szoftvereket_hasznaljunk [2006/07/04 11:54] (aktuális)
sorszám 1: sorszám 1:
 +[[Milyen számítógépre van szükség?]] << [[Tartalomjegyzék]] >> [[E-mail címem van!]]
 +----
 +===Milyen szoftvereket használjunk?===
  
 +Ügyeljünk a jogtiszta szoftverek használatára. Habár ennek hazánkban nincs igazán elterjedt kultúrája, mégis fontosnak tartjuk, hogy ne éljünk vissza a programok könnyű másolhatóságával, és ne használjunk lopott szoftvert.
 + 
 +Másik oldalról viszont tudnunk kell, hogy nem vagyunk kiszolgáltatva a nagy gyártók méregdrága szoftvercsomagjainak, hiszen számtalan szabad szoftver létezik, melyek ingyenesen letölthetőek Internetről illetve gyakran megtalálhatóak a számítógépes magazinok CD mellékletein. Ezekkel a szoftverekkel akár komplett számítógépes rendszert telepíthetünk költségek nélkül, mégis jogtisztán. Meglepőnek tűnhet, hogy temérdek a szabad szoftver, hiszen keveset hallunk róluk. Nyilván készítőik nem költenek annyit a reklámokra, mint a nagy cégek képviselői, de mégis kiváló minőségű, versenyképes termékeket hoznak létre, melyekhez Interneten keresztül könnyen kaphatunk segítséget is.
 +
 +Amennyiben Windowst használunk, nem tudjuk elkerülni, hogy magát a Windowst meg ne kelljen vásárolni. Olcsóbban juthatunk hozzá, ha számítógépünk vásárlásával egyidőben szerezzük be, vagy pedig később, valamilyen alkatrész vásárlásával együtt. Más programokat azonban választhatunk a szabad szoftverek közül. A levelezéshez és internetezéshez szükséges szabad szoftverek megtalálhatók könyvünk [[CD melléklet]]én, ahol ezeken túl az OpenOffice.org irodai programcsomagot is közreadjuk. A mindennapos irodai tevékenységekhez ajánljuk ezt a magyar nyelvű szoftvercsomagot, mely szövegszerkesztőt, táblázatkezelőt és előadáskészítőt egyaránt tartalmaz. Segítségével a kereskedelmi szoftverek ingyenes alternatívájához juthatunk hozzá, mely magyar nyelvű kezelőfelületével és helyesírásellenőrzőjével méltó versenytársa a többi irodai szoftvercsomagnak. Megőrizhetjük a kompatibilitást is más szoftverekkel, hiszen azok állományait kezeli az OpenOffice.org.
 +
 +----
 +[[Milyen számítógépre van szükség?]] << [[Tartalomjegyzék]] >> [[E-mail címem van!]]
milyen_szoftvereket_hasznaljunk.txt · Utolsó módosítás: 2006/07/04 11:54 (külső szerkesztés)
 
Hacsak máshol nincs egyéb rendelkezés, ezen wiki tartalma a következő licenc alatt érhető el: CC Attribution-Noncommercial-Share Alike 3.0 Unported
Recent changes RSS feed Donate Powered by PHP Valid XHTML 1.0 Valid CSS Driven by DokuWiki