Mit kell tudni ahhoz, hogy belekezdhessünk « Tartalomjegyzék » Milyen szoftvereket használjunk


Milyen számítógépre van szükség?

Levelezéshez és internetezéshez (a honlapkészítést is beleértve) nincs szükség különleges számítógépre (Nagy teljesítményt elsősorban a grafikus, hangos-képes multimédia programok igényel­nek, s ezek közül is a játékok követelik a legtöbbet a számítógéptől). Ha gépünkön valamelyik Windows van telepítve (Windows 95 vagy 98, Windows 2000 vagy XP), akkor bizonyosan nem kell különleges bővítéseket végrehajtani a drótposta és Internet használatához. Amennyiben szövegszerkesztővel kényelmesen tudunk dolgozni, ez a teljesítmény elég lesz az internetes programoknak is.

Szükség lesz azonban egy kiegészítő eszközre, mellyel a „külvilághoz” (esetünkben az Internethez) kapcsolódhatunk. A csatlakozás módjától függően lehet ez egy modem, ISDN kártya (telefonos kapcsolódás esetén) vagy hálózati kártya (pl. kábel-TV alapú Internet eléréshez). Az Internet-csatlakozás kiválasztásában, valamint az eszközök beszerzésében és telepítésében kérjünk segítséget egy hozzáértő barátunktól, ismerősünktől. Ne féljünk tanácsot kérni, és válasszunk olyan segítőt, akire hosszú távon is lehet számítani. Jól jön az olyan számítógépes szakértő, akit bármikor felhívhatunk, ha elakadunk valahol.

Ha új számítógépet vásárolunk, szintén kérjünk segítséget hozzáértő barátunktól. Általában nem érdemes „élvonalbeli”, legújabb technikával felszerelt gépet venni, irodai és internetes munkára egy „másodvonalbeli”, kevésbé korszerű számítógép is megfelel, s ennek az ára jóval alacsonyabb. Mindenképpen gondoljuk végig szakértő barátunkkal közösen, mire szeretnénk használni gépünket, melyek a feladatok és alkalmazási területek. Ennek fényében sokkal könnyebb kiválasztani az ideális gépet. Ha tehetjük, szerezzünk be több ajánlatot is, és hasonlítsuk össze.

Mit kell tudni ahhoz, hogy belekezdhessünk « Tartalomjegyzék » Milyen szoftvereket használjunk

milyen_szamitogepre_van_szuekseg.txt · Utolsó módosítás: 2006/07/04 11:54 (külső szerkesztés)
 
Hacsak máshol nincs egyéb rendelkezés, ezen wiki tartalma a következő licenc alatt érhető el: CC Attribution-Noncommercial-Share Alike 3.0 Unported
Recent changes RSS feed Donate Powered by PHP Valid XHTML 1.0 Valid CSS Driven by DokuWiki