Különbségek

A kiválasztott változat és az aktuális verzió közötti különbséget mutatjuk.

Összehasonlító nézet linkje

ismerkedes_a_levelezoprogrammal [2006/07/04 11:56] (aktuális)
sorszám 1: sorszám 1:
 +[[Levelek küldése és fogadása]] << [[Tartalomjegyzék]] >> [[Levélírás Outlookban]]
 +----
 +===Ismerkedés a levelezőprogrammal===
  
 +Először az offline tevékenységek összefoglalásával kezdjük, hiszen a levelek megírása nélkül nincs mit elküldeni. Munkánkat egy levelezőprogramban végezzük. Nagyon sokféle szoftverből választhatunk, a legkülönbözőbb komfortfokozatúakból. A programok alapkínálata azonban ugyanaz, hiszen a drótposta internetes szabványokat követ, és ezeket mindegyik programnak be kell tartania. Legismertebb az Outlook Express nevű program, mely a Windows része, ezért számítógépünkön biztosan megtaláljuk. Széles körű elterjedtsége miatt ezen a programon mutatjuk be a levelezés első lépéseit.
 +
 +Amikor már gyakorlottá váltunk a levelezésben, ajánlatos egy igényeinknek megfelel? levelezőprogramot keresni. Az említett Outlook Expresst – elterjedtsége ellenére – kevésbé ajánljuk, mert a levelekben érkező számítógépes vírusok ezt a programot fertőzik meg legkönnyebben. Saját gépünk biztonsága érdekében célszerű olyan szoftvert választanunk, mely kevésbé érzékeny a vírusfertőzésre//(A levélben terjedő vírusokkal és az ellenük való védekezéssel tanfolyamunk egy későbbi fejezetében foglalkozunk.)//. A szabad szoftverek széles választékából a magyar nyelven is elérhető [[http://www.mozilla.com/thunderbird/|Mozilla Thunderbird]]-öt ajánljuk és az Outlook Express mellett ezt is bemutatjuk majd tanfolyamunkban.
 +
 +A bevezető után most először keressük meg gépünkön az Outlook Express ikonját és indítsuk el. Amint elindult a program, valami hasonlót fogunk látni:
 +{{:ol1.jpg|:ol1.jpg}}
 +A felső részen látszik a menüsor, aztán az eszköztár az ikonokkal. A képernyő nagyobb része hasonlít a Windows Intéző ablakához. A bal oldalon a különböző mappák találhatók: ezek az üzenetek rendezéséhez használatosak. Amint egyre több levelünk lesz, látni fogjuk a mappák hasznát, hiszen a különböző helyről érkező, más-más témájú üzeneteket így csoportosíthatjuk és később könnyebben megtalálhatjuk – ugyanaz tehát a levelezőmappák feladata levelezés közben, mint az általános mappáké, melyekkel adatállományainkat, dokumentumainkat rendezzük.
 +
 +Jobb oldalon felül található az éppen kiválasztott mappa tartalma. Jelen esetben a Beérkezett üzenetek mappát választottuk, itt az egyes üzenetek főbb tulajdonságai – feladó, tárgy, érkezési dátum – láthatók. Alul a kiválasztott üzenet tartalmát láthatjuk. Keressük meg az üzenetben az e-mail részeit, ahogyan az előbb ismertetésre kerültek!
 +
 +Az alsó részben megjelenített üzenet fejlécében egy gemkapcsot látunk: ezzel jelzi a program, hogy az üzenethez egy állományt is csatoltak (az üzenet törzsében is utaltak erre, mint „mellékelt tervrajzra.”)
 +
 +----
 +[[Levelek küldése és fogadása]] << [[Tartalomjegyzék]] >> [[Levélírás Outlookban]]
ismerkedes_a_levelezoprogrammal.txt · Utolsó módosítás: 2006/07/04 11:56 (külső szerkesztés)
 
Hacsak máshol nincs egyéb rendelkezés, ezen wiki tartalma a következő licenc alatt érhető el: CC Attribution-Noncommercial-Share Alike 3.0 Unported
Recent changes RSS feed Donate Powered by PHP Valid XHTML 1.0 Valid CSS Driven by DokuWiki