Különbségek

A kiválasztott változat és az aktuális verzió közötti különbséget mutatjuk.

Összehasonlító nézet linkje

internet_az_egyhazban_egyhazak_az_interneten [2006/07/04 11:45] (aktuális)
sorszám 1: sorszám 1:
 +[[Áldás vagy átok?]] << [[Tartalomjegyzék]] >> [[Az Internet világa keresztény szemmel]]
 +----
  
 +=====Internet az egyházban – egyházak az Interneten======
 +
 +{{:egyhazak.jpg|:egyhazak.jpg}}
 +
 +A Világháló megjelenésével új kihívás elé kerültek a keresztények: megtalálják-e a helyüket abban az új, egész Földünket átszövő hálózatban, mely ma már egyre több ember hétköznapjainak része, és mindenki számára lehetővé teszi a világméretű kommunikációt, saját értékeinek közreadását és tájékozódást az óriásira növekedett információmennyiségben. A magyar valóság is átalakul az információs korban, mi pedig ebben az új helyzetben keressük, hogyan képviseljük Isten üzenetét.
 +
 +Keresésünk kétirányú: egyrészt fontos tudnunk, hogyan leszünk képesek mindennapi munkánk során, az egyházban, a gyülekezetben,  plébánián kamatoztatni az internetes technika által nyújtott lehetőségeket. Bátorítanunk kell egymást, hogy értelmes célra, közösségeink fejlesztésére, missziós munkánk élénkítésére használjuk a Világháló által nyújtott szolgáltatásokat. Ehhez a munkához kívánunk ötleteket adni ebben a fejezetben.
 +
 +Másrészt pedig szeretnénk, hogy az egyházak és tagjaik tevékeny formálói legyenek az Internet szolgáltatásainak: használják ki, hogy a Világhálón található tartalom mindannyiunk erőfeszítéseiből áll össze. Tegyenek közzé anyagokat és indítsanak el új szolgáltatásokat, melyek az egyház igazi, modern és vonzó arcát mutatják meg mindenki számára. Ebben a munkában fontos minden lelkipásztor és aktív egyházi munkás segítsége, hiszen  sokak erőfeszítésére,  kísérletezésre és rengeteg próbálkozásra van szükség ahhoz, hogy megtaláljuk az utat a Világháló keresztény használatához.
 +
 +----
 +[[Áldás vagy átok?]] << [[Tartalomjegyzék]] >> [[Az Internet világa keresztény szemmel]]
internet_az_egyhazban_egyhazak_az_interneten.txt · Utolsó módosítás: 2006/07/04 11:45 (külső szerkesztés)
 
Hacsak máshol nincs egyéb rendelkezés, ezen wiki tartalma a következő licenc alatt érhető el: CC Attribution-Noncommercial-Share Alike 3.0 Unported
Recent changes RSS feed Donate Powered by PHP Valid XHTML 1.0 Valid CSS Driven by DokuWiki