Áldás vagy átok « Tartalomjegyzék » Az Internet világa keresztény szemmel


Internet az egyházban – egyházak az Interneten

:egyhazak.jpg

A Világháló megjelenésével új kihívás elé kerültek a keresztények: megtalálják-e a helyüket abban az új, egész Földünket átszövő hálózatban, mely ma már egyre több ember hétköznapjainak része, és mindenki számára lehetővé teszi a világméretű kommunikációt, saját értékeinek közreadását és tájékozódást az óriásira növekedett információmennyiségben. A magyar valóság is átalakul az információs korban, mi pedig ebben az új helyzetben keressük, hogyan képviseljük Isten üzenetét.

Keresésünk kétirányú: egyrészt fontos tudnunk, hogyan leszünk képesek mindennapi munkánk során, az egyházban, a gyülekezetben, plébánián kamatoztatni az internetes technika által nyújtott lehetőségeket. Bátorítanunk kell egymást, hogy értelmes célra, közösségeink fejlesztésére, missziós munkánk élénkítésére használjuk a Világháló által nyújtott szolgáltatásokat. Ehhez a munkához kívánunk ötleteket adni ebben a fejezetben.

Másrészt pedig szeretnénk, hogy az egyházak és tagjaik tevékeny formálói legyenek az Internet szolgáltatásainak: használják ki, hogy a Világhálón található tartalom mindannyiunk erőfeszítéseiből áll össze. Tegyenek közzé anyagokat és indítsanak el új szolgáltatásokat, melyek az egyház igazi, modern és vonzó arcát mutatják meg mindenki számára. Ebben a munkában fontos minden lelkipásztor és aktív egyházi munkás segítsége, hiszen sokak erőfeszítésére, kísérletezésre és rengeteg próbálkozásra van szükség ahhoz, hogy megtaláljuk az utat a Világháló keresztény használatához.


Áldás vagy átok « Tartalomjegyzék » Az Internet világa keresztény szemmel

internet_az_egyhazban_egyhazak_az_interneten.txt · Utolsó módosítás: 2006/07/04 11:45 (külső szerkesztés)
 
Hacsak máshol nincs egyéb rendelkezés, ezen wiki tartalma a következő licenc alatt érhető el: CC Attribution-Noncommercial-Share Alike 3.0 Unported
Recent changes RSS feed Donate Powered by PHP Valid XHTML 1.0 Valid CSS Driven by DokuWiki