Hogy került "kukac" a címembe « Tartalomjegyzék » Az elektronikus levél felépítése


Hogyan tehetek szert drótpostacímre?

A legegyszerűbb eset, ha az intézményünk, esetleg az egyházi központ rendelkezésünkre bocsát egy e-mail címet. Ebben az esetben föl kell vennünk a kapcsolatot az illetékes rendszergazdával, ő pedig megadja a postafiók elérésének adatait.

Amennyiben otthoni, saját Internet eléréssel rendelkezünk, akkor általában kapunk az Internet szolgáltatótól e-mail címet is. Ennek a megoldásnak egyetlen hátránya, hogy Internet előfizetésünk megszűnésekor az e-mail cím is megszűnik. Márpedig a tarifák folyamatos változása miatt időnként rákényszerül az ember, hogy szolgáltatót váltson, ez pedig a megszokott e-mail cím elvesztése miatt körülményes lehet.

A harmadik megoldás az Interneten elérhető ingyenes levelezőrendszerek egyikének használata. Nagy előnyük, hogy függetlenek az Internet elérési lehetőségünktől, sőt van köztük olyan is (Freemail), amelyik önálló telefonos behívási lehetőséggel rendelkezik, ezért nincs szükség hozzá Internet előfizetésre, hanem országosan elérhető a helyi telefonhívásnál is kedvezőbb internetes telefontarifával. Csak meg kell kérnünk egy barátunkat, hogy hozzon létre számunkra egy Freemail postafiókot és állítsa be gépünkön a használatát.

A három lehetőséget kombinálhatjuk is, tehát lehet egy intézménynél is címünk és mellette egy szolgáltatónál előfizetésünk, s mint látni fogjuk, levelező programunk több helyről is fogadni tudja a leveleket.


Hogy került "kukac" a címembe « Tartalomjegyzék » Az elektronikus levél felépítése

hogyan_tehetek_szert_drotpostacimre.txt · Utolsó módosítás: 2006/07/04 11:55 (külső szerkesztés)
 
Hacsak máshol nincs egyéb rendelkezés, ezen wiki tartalma a következő licenc alatt érhető el: CC Attribution-Noncommercial-Share Alike 3.0 Unported
Recent changes RSS feed Donate Powered by PHP Valid XHTML 1.0 Valid CSS Driven by DokuWiki