Különbségek

A kiválasztott változat és az aktuális verzió közötti különbséget mutatjuk.

Összehasonlító nézet linkje

hogy_kezdjuenk_az_egerfogashoz_avagy_hogyan_hasznaljuk_ezt_a_koenyvet [2006/07/04 11:42] (aktuális)
sorszám 1: sorszám 1:
 +[[Az Internet kihívása]] << [[Tartalomjegyzék]] >> [[Merre is van az Internet?]]
 +----
 +=====Bevezetés=====
 +===Hogy kezdjünk az „egérfogáshoz”, avagy hogyan használjuk ezt a könyvet?===
  
 +Könyvünk célja, hogy lelkipásztorok és érdeklődő munkatársaik, elkötelezett hívő emberek számára irányt mutasson az Internet használatában. Kívánjuk, hogy A templom egere sokak munkáját segítse, megmutatva a modern technika alkalmazási lehetőségeit a keresztények szolgálata, missziója és közösségszervezése terén.
 +
 +Bevezetőnkkel szeretnénk megkönnyíteni a könyvben való eligazodást, ezért összefoglaljuk, mi minden található meg a kötetben.
 +Első fejezetünk, mely a [[Merre is van az Internet?]] címet kapta, kedvcsináló azok számára, akik keveset tudnak a Világháló rejtelmeiről és könyvünk kapcsán kezdenek el ismerkedni az internetes szolgáltatásokkal. A gyakori e-mailezők és böngésző-használók átugorhatják, szeretettel ajánljuk azonban mindazok figyelmébe, akik újak az Internet világában.
 +
 +Az [[Internet az egyházban – egyházak az Interneten]] című, második fejezet lelkipásztorok és munkatársaik, az Interneten járatosak és azzal ismerkedők számára egyaránt hasznos olvasmány. Az etikai-teológiai alapozás után áttekintjük a hazai és európai konkrét kezdeményezéseket. Külön hangsúlyt kap az egyházközségekben, plébániákon végzett munka, de szót ejtünk az országos szintű egyházi internetes tevékenységről is. Foglalkozunk a családok mindennapjaiban és az oktatás-nevelés során felmerülő lehetőségekkel, problémákkal.
 +Önálló fejezetet szenteltünk az Internet veszélyeinek, hiszen tisztában kell lennünk azzal, hogyan védekezhetünk a nem kívánt hatások, problémák ellen. Lelkipásztorok számára érdekes lehet, hogyan alakul ki az internetfüggőség és hogyan lehet ezen segíteni.
 +Az elméleti áttekintést és gyakorlati jótanácsokat három tanfolyam anyaga követi az elektronikus levelezés, internetes keresés és honlapkészítés témakörében. Ezek a tanfolyami anyagok a CD melléklet használatával önképzésre is alkalmasak. Mindazonáltal a szakember vezetésével tartott, kiscsoportos tanfolyamok hatékonyabbak, melyeket a kötet anyagát elkészítő Magyar Keresztény Internet Egyesület a közeljövőben országunk különböző pontjain szeretne megszervezni.
 +
 +Az elektronikus levelezés kérdéseit tekinti át a Drótposta a parókián és otthon című első tanfolyami anyag. A levelezés az első lépés a Világháló szolgáltatásai felé, bátran ajánljuk mindenkinek, aki szívesen tartaná a kapcsolatot távol élő barátaival, munkatársaival napi szinten, olcsón és hatékonyan, hiszen a levelezéshez még Internet-kapcsolatra sincs szükség.
 +Nem könnyű eligazodni a Világháló rengetegében. Ebben kíván segíteni második tanfolyami anyagunk, Információmorzsák a cyber-kazalban címmel, az internetes keresés témakörében. Ajánljuk mindazoknak, akik rendelkeznek Internet-kapcsolattal és szeretnének megismerkedni a hatékony keresés módszereivel. Sokat segít ebben az idegennyelv-ismeret (különösen az angol tudás), de enélkül is bátran vállalkozhatunk a keresésekre, hiszen óriási az immár rendelkezésre álló magyar nyelvű anyagok terjedelme.
 +
 +Harmadik tanfolyami fejezetünk Egyházközségünk honlapja címmel az internetes honlapok, weboldalak készítését és karbantartását mutatja be. Megtanulhatjuk az oldalak elkészítését és publikálását az Interneten: ennek segítségével bármilyen témakörben tehetünk közzé anyagokat, bemutatva pl. egyházközségünket, plébániánkat, közzétéve újságjainkat, prédikációkat, vagy képes bemutatót készítve egy-egy jól sikerült eseményről, táborról.
 +Kötetünk nyomtatott anyagát az [[Internet-kislexikon]] zárja, ahol a fontosabb fogalmak magyarázatát találjuk meg.
 +
 +Ne feledkezzünk meg azonban a könyv [[CD melléklet]]éről, melyen ingyenesen elérhető szoftvereken túl megtalálhatjuk sok magyar nyelvű keresztény honlap anyagának részleteit, és felhasználhatjuk tanulmányainkhoz tanfolyami segédanyagként. Elérhetőek itt a könyv terjedelmén túlmutató írásos anyagok, valamint egy reprezentatív válogatás magyar nyelvű keresztény honlapok címeiből.
 +A Templom egere használatához sok örömet kíván a szerkesztő,
 +
 +Bogdányi Gábor
 +
 +Magyar Keresztény Internet Egyesület elnöke
 +----
 +[[Az Internet kihívása]] << [[Tartalomjegyzék]] >> [[Merre is van az Internet?]]
hogy_kezdjuenk_az_egerfogashoz_avagy_hogyan_hasznaljuk_ezt_a_koenyvet.txt · Utolsó módosítás: 2006/07/04 11:42 (külső szerkesztés)
 
Hacsak máshol nincs egyéb rendelkezés, ezen wiki tartalma a következő licenc alatt érhető el: CC Attribution-Noncommercial-Share Alike 3.0 Unported
Recent changes RSS feed Donate Powered by PHP Valid XHTML 1.0 Valid CSS Driven by DokuWiki