Különbségek

A kiválasztott változat és az aktuális verzió közötti különbséget mutatjuk.

Összehasonlító nézet linkje

halozati_betoeresek [2006/07/04 11:52] (aktuális)
sorszám 1: sorszám 1:
 +[[Az Internet veszélyei]] << [[Tartalomjegyzék]] >> [[Számítógépes vírusok]]
 +----
 +===Hálózati betörések===
  
 +Mivel az Internetre kapcsolódó számítógépek bármelyike kommunikálni tud bármely másikkal, az is lehetséges, hogy az egyik számítógépről a másikra illetéktelenül behatolnak, ott módosítanak valamit és bármit elolvasnak. Rendszeresen előfordul, hogy egy-egy internetes kiszolgálógépre illetéktelenek hatolnak be, és a tulajdonost sértő tartalomra cserélik le a honlap oldalait. (Lásd: Pásztor Miklós: Internet kultúra – keresztény kultúra, a [[CD melléklet]]en.)
 +A drótpostát, e-mailt pontosabb lenne „elektronikus levelezőlapnak” nevezni: a hálózati rendszeradminisztrátoroknak, üzemeltetőknek éppen úgy lehetősége van elolvasni, vagy akár módosítani ezeket az üzeneteket, mint a postásnak a levelezőlapot. Van ugyan mód elektronikusan aláírni az üzeneteket, azonban mind a mai napig az ilyen aláírás nem terjedt el. Az egyszerű levelezőszabványból adódóan nem lehetünk biztosak abban sem, hogy egy elektronikus levél valóban attól származik, akit a feladó helyén olvasunk. Időről időre előfordul, hogy visszaélnek ezzel: elektronikus levelet hamisítanak.
 +
 +----
 +[[Az Internet veszélyei]] << [[Tartalomjegyzék]] >> [[Számítógépes vírusok]]
halozati_betoeresek.txt · Utolsó módosítás: 2006/07/04 11:52 (külső szerkesztés)
 
Hacsak máshol nincs egyéb rendelkezés, ezen wiki tartalma a következő licenc alatt érhető el: CC Attribution-Noncommercial-Share Alike 3.0 Unported
Recent changes RSS feed Donate Powered by PHP Valid XHTML 1.0 Valid CSS Driven by DokuWiki