Mi minden található az Interneten « Tartalomjegyzék » Internet az egyházban – egyházak az Interneten


Áldás vagy átok?

Az Internet kialakulása és szerkezete az elosztott intelligencia és elosztott felelősség elvét követi. Mivel hatalmas kiterjedésű, központi gép nélküli, önszerveződő rendszer, ma már gyakorlatilag nincs lehetőség arra, hogy bármely kormány vagy szervezet a rajta folyó tevékenységet korlátozza vagy cenzúrázza. (Korlátozni csak a hálózathoz való hozzáférést lehet tiltással vagy magas szolgáltatási díjakkal.) Nincs „központja”, nincs „vezetője”, csupán bizonyos műszaki paramétereket javasolt egységesen betartani a Világháló működőképességének megőrzése érdekében.

Jogilag az Internet igazán nem szabályozható, amíg a Háló minden egyes számítógépe azonos jogi és erkölcsi elvek szerint nem működik. Magyarországon, a magyar jog viszont általánosan érvényes a helyi számítógépeken tárolt információkra.

Az Interneten elérhető több milliárd dokumentum hitelességét, tartalmát csak készítője, közzétevője garantálhatja. Mégis, az ezekből kialakuló kép hű tükre a világ gondolkodásának, az emberiség összes vágyával, szépségével és szennyével együtt. Rajtunk múlik, mit választunk, mivel járulunk hozzá mi magunk az információtengerhez.


Mi minden található az Interneten « Tartalomjegyzék » Internet az egyházban – egyházak az Interneten

aldas_vagy_atok.txt · Utolsó módosítás: 2006/07/04 11:45 (külső szerkesztés)
 
Hacsak máshol nincs egyéb rendelkezés, ezen wiki tartalma a következő licenc alatt érhető el: CC Attribution-Noncommercial-Share Alike 3.0 Unported
Recent changes RSS feed Donate Powered by PHP Valid XHTML 1.0 Valid CSS Driven by DokuWiki