Drótposta az egyházi közélet szolgálatában « Tartalomjegyzék » Internet a családban


A honlapok honlapja – az országos egyházi por­tál

Minden szervezet – legkisebbtől a legnagyobbig – az emberi kommunikáció, a társadalmi konvenciók szerint meghatározza, megjeleníti önmagát. Amíg elgondolkodtató kérdések vethetők fel a gyüleke­zeti honlap készítésével kapcsolatban (kell-e, mi­lyen legyen), addig teljesen egyértelmű az egyes egyházak önálló, országos szintű internetes megjelenésének követelménye.

A határozott igenlő választ követően nem könnyű annak megfogalmazása, milyen legyen az, kiket szólítson meg és hogyan.

Az országos egyházi szervezet honlapja egyszerre kell szolgálja a hívőt, az egyházhoz nem tartozót, a keresőt és a világi médiát. Hitépítő is legyen, de legyen ismeretter­jesztő, a lelkében megsebzett ember kapjon segítséget. Szolgáltató legyen, az egyházi iskolát kereső szülő egérkattintásra kapjon információt az egyházi is­kolákról, az egészségében megroppant ember találja meg a szeretetotthonok adatait. A feladat tehát hatalmas.

A XXI. század elején még a hitetlen emberek is nagy reménnyel és várakozással tekintenek az Egy­ház felé. Az ő elvárásaik és a mi elvárásaink is hatalmasak. Ezeknek az elvá­rásoknak igyekszik megfelelni a jelenkor Egyháza. Az Egyház egyik, emberek felé fordított arca az internetes megjelenés.

A történelmi egyházak honlapjai óriási fejlődésen mentek keresztül az utóbbi tíz esztendőben. De a készítőknek látni kell, hogy a ma szörfözgetőit más kereskedelmi, ismeretterjesztő honlapok, vagy szekták és kultuszok rendkívül rafinált, a jelen minden eszközét felvonultató honlapjai kényeztetik el. Az egyházi honlap látogatók száma csak akkor növekedhet, ha azok tartalmi és formai jegyei meg­felelnek a kor követelményeinek.


Drótposta az egyházi közélet szolgálatában « Tartalomjegyzék » Internet a családban

a_honlapok_honlapja_-_az_orszagos_egyhazi_portal.txt · Utolsó módosítás: 2006/07/04 11:51 (külső szerkesztés)
 
Hacsak máshol nincs egyéb rendelkezés, ezen wiki tartalma a következő licenc alatt érhető el: CC Attribution-Noncommercial-Share Alike 3.0 Unported
Recent changes RSS feed Donate Powered by PHP Valid XHTML 1.0 Valid CSS Driven by DokuWiki