Információmorzsák a cyber-kazalban « Tartalomjegyzék » A webszerver


Egy kevés technika: hálózat, böngészőprogram, honlapcímek

A hálózat

A háló érzékletesen fejezi ki a működésmódot. A számítógépes hálózaton, az Interneten a háló csomópontjait a számítógépek jelentik („hálószemeknek” is nevezhetnénk őket), és ezeket köti össze a kommunikációs hálózat: elvileg minden számítógép kapcsolatba léphet minden számítógéppel. A szerepeket tekintve azonban többféle gépet különböztetünk meg. Vannak, amelyek kizárólag a kommunikáció lebonyolításával foglalkoznak. A gépek többsége valamilyen végponton helyezkedik el, és gazdáik csak valamilyen szolgáltatást akarnak igénybe venni.

A hálózaton (angolul network) elérhető egyik szolgáltatás a Háló vagy Világháló (angolul World Wide Web vagy WWW). Ez az Internet viszonylag fiatal szolgáltatása, amelynek segítségével gyakorlatilag mindenhez hozzájuthatunk, ami megjelenik a hálózaton, és a legfontosabb korábbi szolgáltatásokat is magába integrálja. A háló alkalmazási szabványa a HTTP (HyperText Transfer Protokoll).


Információmorzsák a cyber-kazalban « Tartalomjegyzék » A webszerver

a_halozat.txt · Utolsó módosítás: 2006/07/04 12:01 (külső szerkesztés)
 
Hacsak máshol nincs egyéb rendelkezés, ezen wiki tartalma a következő licenc alatt érhető el: CC Attribution-Noncommercial-Share Alike 3.0 Unported
Recent changes RSS feed Donate Powered by PHP Valid XHTML 1.0 Valid CSS Driven by DokuWiki